Tonbalıklı Akdeniz Makarna

26.08.2014 10:55

 

 

Aşk bir şeye tutkuyla bağlanıp ondan vazgeçememek, heyecanlanmak, hayal kurmak ve mutlu olmaksa  -bu benim tanımım- benim ömrüm boyunca değişmeyecek iki büyük aşkım var: Fenerbahçe ve mutfak! Bu sabah uyandım ve dedim ki Aysıla madem mutfağa bu kadar tutkuyla bağlısın artık şu tarifleri, mutlu sofraları unutmadan yaz!

İlk tarifim Tonbalıklı Akdeniz Makarna. Bu leziz makarna şu sıcak yaz gününde annemin dilinden düşmeyen“artık ağır şeyler yapmaktan vazgeç!” cümlesine tepki olarak mutfakta yerini aldı bugün. Kuzenim sayesinde bu lezzeti tattığım ilk günü hiç unutmadım.

Yorucu bir Ankara-Bursa yolculuğunun ardından yemeğimizi ve buz gibi soğutulmuş şarabımızı alıp televizyon karşısına geçtik. Film seçmeden önce haberlere bir göz atalım dedik. Demez olaydık! “Alex Fenerbahçe’ye veda etti.” Mideme kramplar girdi, ciğerlerime şişler saplandı, boğazım düğümlendi. Fenerbahçe’yle yatıp Fenerbahçe’yle kalkan, Alex gibi bir efsaneyi yaşayan kuzenlerim de benden pek farklı değildi. Ne itinayla hazırladığımız makarna ne açlığımız bastırdı bu krampları. Yavaşça tabakları masaya bırakıp tek kelime etmeden ekrana odaklandık. Sustuk, şarap içtik, sustuk, Alex’i izledik, sustuk. Alex gitti, bizim gibi binlerce taraftarı eksik bırakarak gitti.

Daha fazla duygusallaşmadan tarife geçeyim en iyisi ben. Kuzenimin tarifi üzerinde ufak tefek bir iki değişiklik yaptım. Son hali şudur efenim:

Malzemeler:

1 paket makarna (istiridye makarna tavsiyemdir)

160 gr’lık tonbalığı

100 gr. dilim yeşil zeytin

100 gr. dilim siyah zeytin

1 paket labne peyniri

Rende kaşar Peyniri

Kekik, fesleğen

Zeytinyağı

 

Yapımı çok çok basit! Tüm malzemeleri karıştırın ve makarnaya ekleyin. Zeytinyağı kullanırken de cimrilik etmeyin :)

Bu muazzam lezzeti iyi soğutulmuş bir şişe Rose şarap eşliğinde tüketmenizi şiddetle tavsiye ederim. Ama yok ben alkole karşıyım diyorsanız, yaz günlerinde içinizi ferahlatacak buz gibi bir reyhan şurubu da pekala yakışır. Reyhan şurubu için;

Reyhan Şurubu