Egg in the Basket
21.09.2014 11:59İngilizlerin hem görünümüyle hem tadıyla damaklarda şenlik yaratan "Egg in the Basket" tarifine "V for Vendetta"yı izleyenler şahit olmuşlardır. İlk defa kuzenimin mutfağında tattığım, lezzetten gözümü kapatıp içimde kelebekler uçuşmasına neden olan bu tarifi paylaşmak boynumun borcu. Yapımı oldukça basit. Denemenizi şiddetle öneririm.
Malzemeler:
1 dilim tost veya tam tahıllı ekmek (bu tamamen zevkinize kalmış)
1 yumurta
Tereyağ (olmazsa olmaz!)
Cheddar peyniri
İsteğe göre jambon
Tuz
Karabiber
Yapılışı: 1 dilim ekmeğin üzerine çay bardağı veya kurabiye kalıbı yardımıyla bir delik açın. İki ekmek parçasını da tereyağında kızartın. Daha sonra yumurtanın sarısı boşluğa gelecek şekilde ekmeğin üzerine kırın. Eğer bu işlemden önce yumurtayı küçük bir kaseye kırarsanız işiniz kolaylaşabilir:) Tuzu ve karabiberi ekledikten sonra dilerseniz bir dilim jambonu ve cheddar peynirini ekmeğin üzerine kapatın. Rafadan sevenler için tavanın üzerine bir kapak kapatmak yeterli olur. Ama çok pişmiş seviyorsanız ekmeği tekrar çevirip kısa bir süre kızartmanızda fayda var. Bu tarifin püf noktası çevirme aşamalarında tavaya eklenen tereyağ.
Bizim damak tadımıza biraz ters gelse de "Egg in the Basket"ı böğürtlen reçeliyle denemenizi öneririm.