Burgerler/Sandviçler

Cheeseburger

21.09.2014 15:37

Burgerlerin evde yapıldığında hem daha sağlıklı, hem daha ekonomik hem de daha lezzetli olduğuna inananlardanım. Ama ev yapımı burgerde en karşı çıktığım şey - çoğunlukla - köfte. E burger köftesini normal köfteden ayıran şekli dışında bir şeyler olmalı! İşte size sağdan soldan burger yapının püf noktalarını araştırdıktan sonra ortaya çıkan ev yapımı cheeseburger. Tabi bu noktada şuna da değinmeden olmaz: efenim lütfen cheeseburgerde kaşar peyniri kullanmayın! Cheeseburgere en yakışan şey şüphesiz cheddar! :) 

Köfte için malzemeler: 

500 gr orta yağlı dana kıyma

3 tatlı kaşığı galeta unu

2 tatlı kaşığı sirke

3 tatlı kaşığı worcestershire sosu (Heinz markalı ürünü Migros'larda bulmanız mümkün)

2 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı pul biber

tuz

 

Ek malzemeler:

Ayçiçek yağı

Hamburger ekmeği

Kırmızı soğan

Domates

Turşu

Marul

Ketçap

Mayonez

Hardal

Acı sos

Cheddar veya burger peyniri

 

Yapılışı:

Köfte malzemeleri yeterince karışana kadar yoğurulur. Pişince köfteler kendilerini çekeceğinden hamburger ekmeğinden biraz büyük yassı köfteler haline getirilir. Buzdolabında 15 dakika bekletilir. İyice ısıtılmış demirdöküm ızgarada köftelerin her iki tarafı 2'şer dakika çok az ayçiçek yağında, harlı ateşte mühürlenir. Daha sonra yine her iki tarafı kısık ateşte 3-4Afiyet  dakika pişirilir. İkinci taraf pişirilirken bir dilim cheddar peyniri köftenin üzerine bırakılır ve o yavaş yavaş erirken kokunun tadına varılır:) Eğer tavada boş yer varsa hamburger ekmeklerinin de iç kısımlarını biraz ızgarada bekletmeniz lezzete lezzet katar.i

Afiyet olsun!