Beş Çayı

Patlıcanlı Karnıyarık Böreği

24.09.2014 17:59

 
 

Malzemeler:

200 gr dana kıyma

3 orta boy patlıcan

1 büyük boy kuru soğan

4-5 yeşil biber

2 orta boy domates

Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

5 hazır yufka

1 su bardağı su

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yumurta

Bir tutam çörek otu

Yağlı kağıt

 

Yapılışı: 

İç malzemesi: Öncelikle kıyma ayçiçek yağında kavrulur. Daha sonra patlıcanların kabukları alacalı soyulup küp küp doğranır ve kavrulmakta olan kıymaya eklenir. Patlıcanlar pişene kadar kavrulduktan sonra ince doğranmış kuru soğan ve biberlerden iki tanesi eklenir.

Sarma işlemine geçilmeden önce 1 su bardağı suya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. 1 adet yufka serildikten sonra üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağlı su sürülür. Üzerine 1 yufka daha kapatılır ve yufka 12 parçaya bölünür. Her bir parçaya iç malzeme yerleştirildikten sonra sigara böreği gibi sarılır. Aynı işlem kalan yufkalar için de gerçekleştirilir. Geriye kalan zeytinyağlı su sarılmış böreklerin üzerine dökülür.

Tepsiye yağlı kağıt serilir ve sarılan börekler yağlı kağıt üzerine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir. Bıçak yardımıyla böreklerin içindeki harç görünecek şekilde her birine ince bir çizik atılır. Açılan kısımlara birer dilim domates ve birer küçük parça yeşil biber sıkıştırılır. 

180 derecede 40 dakika pişirilir.