Karışık Omlet
27.08.2014 11:46
Son beş seneye kadar yumurtanın akını ve mantarı ağzıma sürmeyen biri olarak yaptığım hatanın farkına vardım. Bu nedenle günde üç öğün mantar yesem bıkmam:) e yumurtayla birleşince de ortaya şahane bir lezzet çıkıyor. Günün kahvaltı sofrasında 17 yıllık dostum Merve'nin isteği üzerine karışık omlet vardı. Malzemeleri tamamen zevkinize göre değiştirebilirsiniz, o nedenle miktar da yazmıyorum:)
Malzemeler:
Mantar
Jambon/Salam/Sucuk (evde ne bulursanız!)
Yeşil biber (varsa kırmızı biber de ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor)
Kaşar Peyniri
Tereyağı
3 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı soya sosu
Kimyon, karabiber, kekik
Yapılışı: Bir tavada jambonu, yeşil biberi ve mantarı soteleyin. Diğer taraftan çırpılmış yumurtanın içine kimyonu, soya sosunu, sütü ve tuzu ekleyin. Geniş bir tavada tereyağıyla omleti tek taraflı ince bir şekilde yayarak pişirin. Sotelenmiş malzemeleri ve kaşar peynirini omletin bir tarafına yayın ve kekik serpin. Daha sonra omleti kapatın. Bu kapama sürecini ne kadar çabuk tutarsanız kaşarın erime oranını o kadar arttırırsınız. Mikrodalga fırın varsa servis tabağına aldıktan sonra kaşarın erimesi için 30 saniye mikrodalgaya da atabilirsiniz.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun! :)