Ispanaklı Patates Püresi Yatağında Tavuk Izgara

23.10.2014 20:24

Bu yemeğin ismini okumak yapımından daha uzun sürüyor inanın bana! Çok pratik, çok lezzetli, e bi de sağlıklı - daha ne olsun! Anneme demirdöküm ızgara aldırmak yaptığım en faydalı eylemlerden biri oldu. Izgara sebze, antrikot, tavuk derken mutfağımızın baş köşesine geldi yerleşti. Antrikotu bile 12 dakikada pişirince benim antrikot + şarap + film keyiflerim de arttı tabi. 

Demirdöküm ızgara mühim!

Suyunu kaybetmemiş, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık lezzetli bir tavuk ızgara yapmak için gerekenler:

4 dilim tavuk göğsü (kasapta dövdürülmüş ya da inceltilmiş)

Zeytinyağı

Soya sosu

İstediğiniz baharatlar ( ben baharat olarak köri, kimyon, paprika, kekik, pul biber, biberiye, karabiber, tuz kullandım)

Yapılışı: Öncelikle tavuk u ızgaraya hazırlamadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyecek vaktiniz varsa tam kıvamında bir tavuk ızgaranız olacağına garanti veririm. Izgaranın altını açın ve o ısınana kadar tavukların her iki tarafını önce zeytinyağıyla sonra soya sosu ve baharatlarla çeşnilendirin. Soya sosu ziyadesiyle tuzlu bir sos olduğundan tuz miktarını azaltmakta fayda var. Izgara iyice ısındığında tavukları üzerine yerleştirin. Suyunu kaybetmemesi için her iki tarafını harlı ateşte 2 şer dakika mühürleyin. Daha sonra altını kısıp yine her iki tarafını 3.5-4 er dakika pişirin.

ISPANAKLI PATATES PÜRESİ

Izgara tavuğun yanına lezzetli bir patates püresi olmazsa olmaz. Bu defa bir değişiklik yapıp ıspanak da ekleyeyim dedim. Bence nefis oldu! Buyrun:

Malzemeler:

300 gr ıspanak

4 orta boy patates

Yarım su bardağı rende kaşar peyniri (benim gibi kaşar sevenlerdensiniz 1 bardak iyidir:))

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

Karabiber, tuz

Yapılışı: Patatesleri soyup ikiye bölün ve tuzlu suda haşlayın. Suyun içerisine taze kekik, fesleğen veya tuzot atarak lezzeti çeşitlendirebilirsiniz. Patates haşlanırken ıspanakları iyice yıkayıp doğradıktan sonra tereyağında kendi suyuyla pişirin. Daha sonra patates ve ıspanağa 1 su bardağı süt ekleyip blender yardımıyla püre haline getirin. Püreyi bir tavaya alın ve orta ateşte geri kalan sütü ve kaşar peynirini ekleyerek biraz pişirin. Karabiber ve tuzla son dokunuşunuzu yapın.

Afiyet olsun!